Kunstzinnige Therapie

PRAKTIJK VOOR KUNSTZINNIGE THERAPIE & COACHING

VOOR KINDEREN EN JONGEREN

 

BETTY VAN DAM – PAPENDRECHT

 

Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
 

T. 06-11361746

info@bettyvandam-therapie.nl www.bettyvandam-therapie.nl

 

beeldende therapie in de wereld van het kind en de jongere

Op basis van mijn jarenlange ervaring met kinderen en jongeren – zowel in mijn praktijk als in het basis-, middelbaar- en speciaal onderwijs – is kunstzinnige therapie als non-verbale therapie uitermate geschikt gebleken voor kinderen en jongeren bij verschillende hulpvragen. Omdat bij kunstzinnige therapie gebruik gemaakt wordt van expressieve activiteiten, zoals tekenen, schilderen en boetseren, wordt een veranderings-, ontwikkelings- en/of acceptatieproces op gang gebracht.

Veiligheid en vertrouwen voor het kind bieden, is altijd mijn eerste stap om samen de therapeutische weg te kunnen bewandelen.

Kijken naar het kind leidt mij tot het benutten van zijn/haar mogelijkheden in plaats van de beoordeling van zijn/haar onmogelijkheden. Het kind wordt door het opdoen van positieve ervaringen – door eigen inzet en activiteit – de kans geboden zichzelf te ontwikkelen in een veilige omgeving.

Werken vanuit het kind geeft mij de mogelijkheid om het kind te zien als de deskundige. Van daaruit is de aansluiting met zijn/haar denk- en leefwereld mogelijk. Het kind voelt – soms zonder te kunnen duiden – de eigen problematiek. Met behulp van kunstzinnige therapie wordt het onzichtbare zichtbaar.

Coaching rondom het kind door samenwerking met ouders, scholen en betrokken instanties, is belangrijk en noodzakelijk gebleken om optimale hulp te kunnen bieden.

Betty van Dam *) voor het kind kan ook jongere worden gelezen

 

voor verdere informatie zie mijn website:   

www.bettyvandam-therapie.nl

 

 

Specialisme Ontwikkelingsstoornissen – Selectief Mutisme – Rouwverwerking
Trainingen
        &
Presentaties
Klassikale trainingen: concentratie – weerbaarheid – sociale vaardigheden
Informatieve presentaties: t.b.v. onderwijs – ouders
o.a.:
zelfvertrouwen – pesten – opvoeding
rouwverwerking in de pubertijd