Praktijkregels Oefentherapie Mensendieck

Welkom   Praktijkinformatie   Tarieven   Praktijkregels   Privacy   Contactformulier

Zoals bij iedere gezondheidsbevorderende behandeling is het ook bij oefentherapie Mensendieck van voordeel als patiënt/cliënt en oefentherapeut zich samen op aangename wijze kunnen concentreren op het bereiken van het gewenste doel.
Daarom is het belangrijk om een aantal zaken duidelijk met elkaar af te spreken, zodat men weet wat men van de ander kan en mag verwachten.
Hieronder volgen derhalve enkele praktijkregels.

Uw zorgverzekering en oefentherapie Mensendieck in 2016

 • U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het max. aantal behandelingen wat door uw zorgverzekering wordt vergoed. Let daarbij op dat bij veel verzekeringen behandelingen fysiotherapie van hetzelfde budget af gaan. Dus indien u al eerder in het jaar 2016 fysiotherapiebehandelingen heeft gehad, dan blijft er minder vergoeding over voor oefentherapie Mensendieck.

 • Informeer daarom bij aanvang van oefentherapie Mensendieck bij uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen u (nog) vergoed krijgt.

 • Bent u aanvullend verzekerd voor oefentherapie Mensendieck, dan declareer ik direct bij uw zorgverzekeraar.

 • Indien u niet (voldoende) aanvullend verzekerd bent, ontvangt u ieder maand een nota. Betaal deze binnen 14 dagen s.v.p. aan mij (zie de betalingsvoorwaarden).

 

Wetenswaardigheden

 • Een behandeling duurt tussen de 30 en 35 minuten

 • U kunt plaats nemen in de wachtruimte. Ik haal u hier dan op.

 • Neem iedere keer een badlaken mee om op te liggen/ zitten.

 • Tijdens de therapie oefent u in ondergoed of in gemakkelijk zittende, nauwsluitende kleding, zodat u en ik uw houding en bewegingen goed kunnen zien.

 • Bij aanvang van de therapie krijgt u van mij een schrift. Neem telkens uw schrift mee zodat ik de oefeningen er in op kan schrijven.

 • Indien u het niet eens bent met de behandeling of aanpak, bespreek dit dan met mij zodat ik de behandeling in samenspraak met u kan bijstellen.

 • Behandelingen oefentherapie Mensendieck zijn niet vrijblijvend. Ze vergen inspanning van de kant van de therapeut, maar zeker ook van u als patiënt/cliënt!

 • U kunt oefenmateriaal te leen mee krijgen. Lever deze aan het eind van de behandelperiode weer in bij mij. Indien u het materiaal wilt houden of dit niet op tijd inlevert, ontvangt u van mij een nota. Ik kan indien gewenst, artikelen als oefenmateriaal en kussens voor u bestellen.

 

Bent u verhinderd?

 • Wanneer u niet verschijnt op de afgesproken tijd of afzegt minder dan 24 uur voor de afgesproken tijd, wordt 75% van het behandeltarief (passantentarief) bij u zelf in rekening gebracht als “nota niet nagekomen afspraak”.

  Dit bedrag dient door uzelf betaald te worden. De zorgverzekering vergoedt dit niet.

  Afzegging van een behandelafspraak op maandag dient de vrijdag daaraan voorafgaand, uiterlijk om 17.00 uur te zijn geschied.

  Dit geldt dus helaas ook wanneer u ziek bent, onverwachts moet werken, voor controle of behandeling in het ziekenhuis moet zijn, in de file staat etc.   Er is immers voor u een behandelmoment gereserveerd en op korte termijn is het meestal niet mogelijk om een andere (betalende) patiënt hierop in te plannen.

Indien u in de praktijk van Michèle Wilson onder behandeling komt, dan bent u gebonden aan deze praktijkregel en betalingsvoorwaarden.

 

Tot slot


Als u baat heeft gehad bij de behandeling die u in mijn praktijk heeft ontvangen, stel ik het uiteraard zeer op prijs als u dit gegeven bij gelegenheid met familie, vrienden of kennissen deelt.

Indien u tips heeft hoe ik de dienstverlening kan verbeteren of bent u onverhoopt niet tevreden met de geleverde diensten, hoor ik dit ook graag van u. Ik ga dan mijn uiterste best doen om met u tot een oplossing naar ieders tevredenheid te komen.

Bent u hierna nog van mening dat wij er samen niet uitkomen, kunt u hier een folder downloaden met informatie over de door de beroepsvereniging opgezette klachtenprocedure.