Podotherapie Hermanns

Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut is de specialist in het behandelen van klachten aan voeten, bene, knieën, heupen en de rug. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door een afwijkende voet(stand) of door huid- en nagelproblemen. Wij stellen een behandelplan op aan de hand van het onderzoek. Door middel van therapieën en/of hulpmiddelen worden de klachten aangepakt.

 

U kunt hierbij denken aan:

- Steunzolen: om de stand van het lichaam te corrigeren

- Nagelbeugels: Om ingroei van nagels te verhelpen

- Oefeningen: Bijvoorbeeld ter verbetering van de stabiliteit of spierversterkende oefeningen

- Ortheses: om drukplekken tegen te gaan en scheefstand van tenen te corrigeren

- Taping: bij verrekkingen en stabiliseren van gewrichten.

 

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en technologieën. Zo wordt onder andere gebruik gemaakt van een 3D-voetscan, die de voet tot op de honderdste millimeter nauwkeurig opmeet. Met behulp van deze voetscan kunnen onder andere steunzolen, sportzolen, veiligheidszolen en podotherapeutische slippers worden gemaakt.

Bij bepaalde klachten maken wij een digitale voetdrukmeting met de laatste technologie. Ons drukmeetsysteem maakt het mogelijk om zowel statisch (tijdens het staan) als dynamisch (tijdens het lopen) metingen te verrichten. Hierdoor wordt het onderzoek nog completer en kan de voortgang van de behandeling goed gemonitord worden. 

 

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeding een grootdeel van de behandelingen. Vergoedingen voor podotherapie vallen niet onder het eigen risico. Op onze website kunt u een overzicht vinden met alle vergoedingen per zorgverzekeraar. https://www.podotherapiehermanns.nl/vergoedingen.html

 

Afspraak maken

Podotherapie is vrij toegankelijk, wat wilt zeggen dat u geen verwijzing nodig hebt van een arts of medisch specialist. Voor het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch benaderen tussen 8:00u en 18:00u, door te bellen naar ons hoofdkantoor op 085 053 00 33. Tijdens het telefoongesprek wordt u specifieke vragen gesteld benodigd voor het onderzoek.

 

Voor meer informatie kijkt u op onze website. 

https://www.podotherapiehermanns.nl/