Treffers Podologie

Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
T. 078-6156531
 
Onze registerpodologen onderzoeken kinderen en volwassenen met problemen die voortkomen uit een afwijkende voetstand. Naast de reguliere podologische problemen zijn er praktijkspecialisaties op het gebied van kinderen, sporters, dansers en patiënten met hielklachten. De, bij ons werkzame, podologen zijn ingeschreven in het beschermde register voor podologen (registerpodologie). De praktijk is actief sinds 1995.
 
U kunt bij ons terecht voor klachten die voortkomen uit uw voeten. Door een afwijkende voetstand kunnen (pijn)klachten ontstaan in de voeten of elders in het lichaam. Veel voorkomende klachten zijn onder andere: hielspoor, aandoeningen aan de voorvoet en/of tenen, moeheid in voeten, tintelingen, of zenuwpijnen, etc. Onze praktijk is aangesloten bij stichting Loop en lid van de vereniging voor dans- en muziekgeneeskunde. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk.
 
De podologie (letterlijk: ’voetkunde’) is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De registerpodoloog zal een gesprek met u houden over uw klachten. Daarna volgt het podologisch onderzoek waarbij de podoloog gebruik maakt van een digitale scan, diverse metingen en er kan een video-opname gemaakt worden van uw loopbewegingen. Aansluitend volgt een passend advies en behandelplan. Naast de reguliere patiënten weten veel sporters en dansers hun weg naar onze praktijk te vinden. Door een unieke samenwerking met artsen, orthopedische chirurgen en andere specialisten worden de problemen snel, vakkundig en multidisciplinair aangepakt.
 
Oprichter van Treffers podologie is Gerard Treffers, registerpodoloog, docent, examinator/assessor en trainer.
 
Openingstijden
De podologie praktijk werkt uitsluitend op afspraak tussen 9.00 uur en 17.00 uur. De praktijk is dagelijks telefonisch bereikbaar. Bij afwezigheid kunt u een bericht inspreken en wordt u op dezelfde of de volgende dag teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen.