Rivas Zorggroep

Voor thuiszorg, wondverzorging, diëtist en maatschappelijk werk

Rivas Zorglijn 0900-8440
zorglijn@rivas.nl
www.rivas.nl

In De Zorgmolen kunt u bij Rivas Zorggroep terecht voor een uitgebreid aanbod van zorg.

Thuiszorg
Veilig en zelfstandig thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen! Uw thuis is namelijk een vertrouwde omgeving waar u zelf de regie heeft. Dat moet zo lang mogelijk zo blijven. Ook als u daarbij wat hulp nodig heeft; waar mogelijk van uw naasten en waar nodig van de professionele medewerkers van Rivas. Heeft u thuis tijdelijk of voor langere tijd hulp nodig? Dan is thuiszorg van Rivas een goede keuze. Omdat u ook écht iets te kiezen heeft. Er is ongeacht uw levensfase of situatie namelijk veel mogelijk. Zo kunt u bij Rivas terecht voor persoonlijke verzorging en verpleging, gespecialiseerd verpleegkundige zorg en zorg in de laatste levensfase. Ook het aantal uren per week stemt u samen met Rivas af op uw wensen en behoeften. Van enkele uren per dag/week tot het maximale van 24 uur per dag. Naast thuiszorg kunt u bij Rivas ook terecht voor personenalar-mering, maaltijdservice en zorghulpiddelen.

In het folderrek op de 1e etage vindt u een ruim aanbod van informatie die u verwijzen naar de verschillende mogelijkheden. Daarnaast kunt u hiervoor ook bellen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijken op de Rivas-website. Onze wijkverpleegkundige maakt graag een afspraak met u om te praten over de verschillende mogelijkheden die Rivas u te bieden heeft.

Wondverzorging
De wondverpleegkundigen van Rivas adviseren u over het verzorgen van een wond. Een advies kunt u krijgen via een verwijzing van uw huisarts.

Diëtist
Bij de diëtist kunt u terecht voor een deskundig en verantwoord leefstijl-/dieetadvies. Of het nu gaat om aangepaste voeding bij een allergie, speciale diëten of gewichtverlies. U krijgt begeleiding bij het veranderen van uw leefstijl en het opvolgen van het dieetadvies. De diëtist ondersteunt en stimuleert u om de leefstijl-/dieetadviezen in praktijk te brengen. Ook kan de diëtist u met een meting inzicht geven in uw lichaamssamenstelling.

U kunt in De Zorgmolen op afspraak terecht bij de diëtist. Voor meer informatie en het maken van een afspraak belt u met Rivas Zorglijn 0900-8440. U kunt voor meer informatie ook kijken op de Rivas-website.

Maatschappelijk werk
Soms loopt u tegen problemen aan waar u zelf niet uitkomt. Of zijn er gebeurtenissen waar u niet mee om weet te gaan. Maatschappelijk werk van Rivas kan jong en oud hierbij ondersteunen. Samen met u gaan we op zoek naar oplossingen en begeleiden we u.

Regelmatig vinden diverse cursussen en themabijeenkomsten plaats, maar een persoonlijk gesprek is  ook mogelijk.  Op de website is informatie te vinden voor volwassenen en voor kinderen/jongeren. Voor meer informatie en het maken van een afspraak belt u met de centrale toegang, via (0183) 64 35 71.

Contactformulier