Verloskundige Praktijk Papendrecht

Verloskundige Praktijk Papendrecht

T:    078-641 22 22
E:    info@verloskundigepapendrecht.nl
W:  www.verloskundigepapendrecht.nl

                                                                           

Welkom op onze pagina van de website van gezondheidscentrum De Zorgmolen.

Wat is een verloskundige?  Een verloskundige is in de eerste plaats een medisch deskundige. Zij begeleidt de moeder tijdens zwangerschap, bevalling en in het kraambed. Hierin staat ze de vrouw en haar partner steeds bij met raad en daad. Daarnaast kun je bij een verloskundige terecht wanneer je graag zwanger wilt worden en wat meer wilt weten over hoe je de kans op een goede zwangerschap en een gezond kind kunt vergroten.

 

Aanmelden kun je voor:

  • Preconceptiezorg: Kinderwensspreekuur, ook wel preconceptiezorg genoemd. Tijdens een consult krijg je voorlichting en advies omtrent je menstruatiecyclus, vruchtbaarheid, voeding, foliumzuur, medicijngebruik, erfelijkheid, roken, alcohol en andere risicofactoren.
  • Zwangerschap: Je kunt je al aanmelden met een positieve zwangerschapstest. Je eerste controle vindt plaats als je 8-9 weken zwanger bent. Tijdens deze controle bespreken we je gezondheid en je eventuele medische verleden. Daarnaast vragen we naar bijzonderheden in de familie. Aan de hand van deze gegevens bepalen wij welke zorg je nodig hebt specifiek voor jouw zwangerschap.
  • Echo's: Door een samenwerkingsverband met echocentrum Het Palet kunnen we echo's aanbieden in eigen praktijk.
  • Kraambed: In de week nadat je baby geboren is, bezoeken wij je een aantal keer. We kijken hoe het met jou en je baby gaat, geven advies en voorlichting. Wanneer de gynaecoloog je zwangerschap en bevalling begeleidt, kun je bij ons terecht voor het begeleiden van je kraambed.

 

Informatie:

Op onze site: www.verloskundigepapendrecht.nl kun je informatie vinden over kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraambed. Ook onderwerpen zoals miskraam, prenatale screening en echo komen aan bod. Heb je vragen omtrent je zwangerschap, zwanger worden of de begeleiding van je kraambed neem dan contact met ons op. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur, maar ook via email; info@verloskundigepapendrecht.nl

Wij houden spreekuur volgens afspraak en bieden de mogelijkheid om ook in de avonduren een afspraak te maken. We hopen je spoedig welkom te heten bij ons in de praktijk in het gezondheidscentrum De Zorgmolen!

 

Contact:

  • Spoed of dringende zaken (24 uur per dag):                 078-6412222 optie 1
  • Telefonisch spreekuur (elke werkdag 08.45- 09.30):   078-6412222 optie 2
  • Contactformulier

 

Ter informatie: Onze verloskundige praktijk is direct bij de ingang van De Zorgmolen te vinden. Wanneer je naar de centrale hal loopt, kom je vanzelf bij onze wachtkamer. Als je een afspraak hebt, komt de verloskundige je daar ophalen.